Acupunctuur

Een nieuwe mooie toevoeging aan de behandelingen die al gegeven worden, acupunctuur.

De afgelopen drie jaar heb ik me onder laten dompelen in de Chinese geneeskunde en heb ik met positief resultaat mijn opleiding acupunctuur afgesloten.

Acupunctuur, wat is dat?

Acupunctuur is een behandeling afkomstig uit China. Over het algemeen wordt er bij acupunctuur gewerkt met dunne steriele naalden die geprikt worden in acupunctuurpunten. Door het prikken van deze naalden wordt de gezondheidstoestand weer in balans gebracht. 

Hoe werkt acupunctuur?

Om tot een juiste diagnose te komen wordt de pols en tongdiagnostiek uitgevoerd en wordt een uitgebreide intake gedaan, zodat de acupuncturist weet waar de balans terug mag komen. Tijdens de behandeling kunnen er naast acupunctuurnaalden ook andere middelen worden ingezet, denk aan massagetechnieken, guasha, cupping of moxa. Iedere behandeling acupunctuur is anders, waarbij de klachten en de client het uitgangspunt zijn, waar zit de disbalans in het lichaam en hoe komt die tot uiting? Dit betekent ook dat elke acupunctuur behandeling een unieke behandeling op zich is.

Waarvoor kan acupunctuur worden ingezet?

Acupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten. Denk hierbij aan acute klachten maar ook aan chronische of langdurige klachten waarbij de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden. Enkele voorbeelden zijn; vermoeidheid, depressie, burn-out, griep- of verkoudheid, astmatische klachten, allergie, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine, rugpijn, fibromyalgie, gynaecologische klachten als menstruatieklachten, ongewenste kinderloosheid, overgangsklachten, maar ook darmklachten, afvallen of emotionele klachten.

Hoe ziet een consult eruit?

Een consult duurt 1 uur, waarbij er altijd ruimte is om even te praten, hoe gaat het? wat is er veranderd? Is er resultaat? Tijdens elk consult zal er opnieuw naar de pols en tong worden gekeken. Nadat dit besproken is wordt er plaatsgenomen op de behandeltafel en wordt de acupunctuur behandeling gestart. Tijdens de behandeling zal ik regelmatig de pols voelen en vragen hoe het gaat. Nadat de naalden geplaatst zijn is er tijd om 20-30 minuten te ontspannen.

Hoe vaak wordt de behandeling herhaald?

Dit hangt helemaal van de klacht af, een acute klacht (denk aan een stijve nek) kan met 1 behandeling verholpen zijn. Terwijl de langdurigere of chronische klachten vaak langere tijd nodig hebben. Na de eerste afspraak geef ik een advies over het termijn van behandelen, soms is 1 keer per 3 weken genoeg, een andere keer zie ik iemand het liefst de volgende week terug. Deze afspraken zullen altijd in onderling overleg gebeuren.

Afspraak maken?

Een afspraak kan zowel telefonisch, middels whatsapp, per email of online worden gemaakt. Klik hier om naar de juiste pagina te gaan.