Cupping massage

Cupping massage

Sport je veel? Zitten er spieren in je rug vast? Heb je last van ongemakken in je rug? Last van je onderrug? Hoofdpijn? Duizeligheid? Of wil je van die vreselijke cellulitis af? Dan is cuppingmassage voor jou een optie.

Tijdens de cuppingmassage wordt er gemasseerd met cups, eerst zal het lichaam worden voorzien van massageolie. Daarna wordt er gemasseerd met de cups. Deze massage zorgt ervoor dat gifstoffen worden afgevoerd, blokkades in de spieren worden opgeheven en doorbloeding wordt gestimuleerd. Dit gebeurt doordat de cups het bloed omhoog zuigen, de huid wordt als het ware vacuüm getrokken. Een bijkomend voordeel is dat het onderliggend bindweefsel losser wordt waardoor kramp in de spieren losgelaten mag worden en er ontspanning en vermindering van de klacht plaats gaat vinden.

Een cuppingmassage heeft een zeer ontspannende werking en zal niet als pijnlijk worden ervaren (muv cellulitis behandeling)

Cupping massage zal ik combineren met een ‘normale’ massage, bijvoorbeeld wanneer spieren zo vast zitten dat ze te pijnlijk zijn voor een stevige druk. Maar ook wanneer het bindweefsel ‘strak’ zit of om dieper en grondiger in de spier te komen. Door de cups te gebruiken worden de spieren op een zachtere manier aangepakt, maar zal er een diepere ontspanning van de spieren plaatsvinden. De cups gebruik ik pas na onderling overleg. Indien er veel blokkades in de rug zitten kan ervoor gekozen worden om de cups een tijd te laten staan, statische cupping. Hierdoor word de behandeling grondiger en dieper. Wanneer de cups een tijdje blijven staan kan de energie in de meridianen (energiebanen) beter gaan stromen. Ook hebben afvalstoffen en giftstoffen de tijd om via de poriën het lichaam te verlaten.

Indien je kiest voor een anti-cellulitis behandeling behandel ik alleen de gebieden waar cellulitis zit. Deze behandeling duurt 20 minuten en zal iedere week herhaald moeten worden.

cupping massage