Kindermassage

Kindermassage

Het masseren van kinderen. Dat klinkt misschien gek, maar wie vind het niet heerlijk om aangeraakt te worden? Bij een kindermassage staat aanraken centraal. Door aanrakingen komt het geluks- en knuffel hormoon oxytocine vrij, welke de tegenovergestelde is van adrenaline. Oxytocine heeft een belangrijke rol bij de binding tussen moeder en kind en wordt in verband gebracht met gevoelens van vertrouwen en verbondenheid.

In deze tijd merken we dat er ontzettend veel van kinderen wordt gevraagd, ze moeten goed luisteren, stilzitten in de klas (soms wel uren aan een stuk), zelfstandig zijn, overal lief zijn, goed opletten op school, meelopen met het pad van anderen, voor de 4 jaar zindelijk zijn, etc. etc. Zowel op school, als binnen een vereniging / hobby en vaak ook thuis merken we op dat er een grote druk op kinderen ligt.

Ieder kind is uniek

Zelf vind ik dat ieder kind uniek is! Ieder heeft zijn eigen talenten en tekortkomingen, wat ik erg belangrijk vind is niet te focussen op tekortkomingen maar op talenten. Want juist daaruit haalt een kind zo ontzettend veel kracht en liefde!

De behandeling

Tijdens een kindermassage staat het kind centraal, het kind is de baas, het kind beslist! Zodra een kind aangeeft dat de massage klaar is, word de behandeling dan ook direct beëindigd.

Ook zijn er meerdere mogelijkheden wat betreft een kindermassage. Vindt uw kind het behoorlijk spannend maar is wel op zoek naar dat moment ontspanning, dat moment voor zichzelf? Dan is er een mogelijkheid om spelenderwijs een massage aan te bieden. Hieronder ga ik kort de mogelijkheden toelichten.

Tijdens deze behandeling heb ik al aangegeven dat het kind centraal staat, verder vind ik het belangrijk dat het kind een moment voor zichzelf heeft. Ik geef bij behandelingen voor volwassenen ook altijd aan dat het niet alleen om de behandeling gaat, maar ook om een moment me-time, tijd voor jezelf. Dit geld voor een kind ook. Het is daarom ontzettend belangrijk dat het kind leert ontspannen, zodat hij of zij dit ook mee kan nemen in het dagelijkse leven, op school, tijdens het uitvoeren van een hobby of thuis.

Mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden voor behandeling. Een kindermassage duurt hooguit 20 tot 30 minuten, waarom? Omdat een kind vaak na 15 minuten al ‘klaar’ is. Deze grens wil ik niet voorbij gaan.

Een mogelijkheid is, indien een kind dit zelf wilt om een ontspanningsmassage te krijgen van 20 minuten. Tijdens deze massage worden zachte effleurages uitgevoerd (strijkingen) die ervoor zorgen dat lichaam en geest kunnen ontspannen. Bij deze vorm wordt het lichaam volledig gemasseerd, van hoofd tot voeten. Echter, is uw kind na 5 minuten klaar stopt de behandeling.

Indien uw kind nog niet klaar is voor een lichaamsmassage is er een mogelijkheid om spelenderwijs te masseren en te ontspannen. Bijvoorbeeld, door liedjes te zingen en gelijktijdig te masseren over de kleding. Ook kunnen er ontspanningsoefeningen, in de vorm van ademhalingsoefeningen en yoga, gedaan worden naast het spelenderwijs masseren.

Mocht ik merken dat uw kind moeilijk kan ontspannen kan het zijn dat wij voor de behandeling sowieso een korte ademhalingsoefening doen. Heeft u kind te veel energie, gaan we deze energie loslaten, ook door oefeningen te doen. Deze oefeningen kunt u tevens perfect in de thuissituatie toepassen.

Het kind is de baas

Samen met uw kind bekijken we wat de beste en meest prettige behandeling is. Houdt er als ouder / voogd rekening mee dat u akkoord moet geven voor de behandeling en ook bij de behandeling aanwezig bent. Ook kan het zijn dat ik uw hulp inschakel, door namelijk samen de massage te doen kan dit voor uw kind veiliger aanvoelen. Ook kan het voorkomen dat uw kind aangeeft dat u eerst moet, ook dan vraag ik u als ouder eerst plaats te nemen op de massagetafel. Houd dit in uw achterhoofd, want zoals ik al eerder aangaf, is uw kind op dat moment de baas.

Aan het einde van elke behandeling is er ruimte voor vragen en adviezen.

Deze kindermassage is geschikt voor alle kinderen tussen de 2 en ….. Totdat een kind klaar is om een ‘volwassen behandeling’ te ondergaan.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan zeker contact met mij op.

samen