Over mij

 

Release & Heal, laat los en genees.

Over mij

Allereerst wil ik u welkom heten op mijn site, wat leuk dat u de tijd neemt om me te leren kennen. Bij deze het stuk, over mij.

Ik ben Denise Sour, moeder van 2 prachtige kinderen, Xam 6 jaar en Fenne 2 jaar. In mijn leven ben ik al heel wat beren op de weg tegengekomen, beren die ik nu zie als uitdagingen. 

Wat ik heb geleerd is dat opgeven geen optie is en ik altijd aan mezelf mag werken om een nog betere versie van mezelf te worden. Het is mijn leven, het zijn mijn keuzes. Ik doe waar ik gelukkig van word.

Tijdens mijn behandelingen ga ik een stap verder dan masseren, ik voel onder mijn handen waar de knelpunten zitten in het lichaam, maar ook in de geest. Tevens maak ik gebruik van acupressuur, dit is een behandeltechniek vanuit de Chinese Geneeskunde.

Balans tussen lichaam en geest vind ik ontzettend belangrijk. Ik geloof dat een lichamelijke klacht niet zomaar ontstaat. Vaak is het een opeenstapeling van emoties, wat daarna ‘de zwakke plek’ wordt genoemd. Ik hoor cliënten regelmatig zeggen, ik heb ermee leren leven. Mijn idee hierachter: ‘Je hoeft er niet mee te leren leven, iedereen heeft de keuze om klachtenvrij te worden’.

Ik werk aan lichaam en geest. Tijdens een kennismakingsbehandeling vindt een intake plaats en wordt direct gestart met behandelen.  Gedurende de behandeling maak ik een ombinatie van inspanning naar ontspanning, zodat je de behandeling niet alleen als therapie ziet maar ook als een cadeautje voor jezelf. 

Na de behandeling zal ik jou het advies geven wat je nodig hebt om dichter bij je doel te komen door middel van een korte coaching. Tijdens deze coaching maak ik gebruik van mindset-training en geef ik tips over voeding en beweging.

Mijn verhaal

Als jong meisje had ik weinig zelfvertrouwen, mijn jeugd liep niet helemaal soepel en ik belandde op mijn 22e in een eetstoornis. Toen ik deze diagnose kreeg en alle hulplijnen had ingezet, werd mij verteld dat ik zeker 2 jaar nodig had voor herstel. Echter deed ik dit herstel in 6 maanden, ik zette een doel voor mezelf en dit doel behaalde ik. Zo kwam ik erachter hoe sterk de Mind is en heb ik hem vaker gebruikt.

Ik heb ontzettend goed geleerd om naar mijn lichaam te luisteren, want mijn lichaam fluistert wanneer het zich niet goed voelt. Zo had ik vaak last van migraine of astma-aanvallen tijdens mijn werk in loondienst. In mijn omgeving hoorde ik al vaker, Denise, voor een baas werken is niks voor jou. Maar wat moest ik dan? Stoppen met werken ging niet, we hebben een huis, een kindje. 

Totdat ik in een burn-out belandde. Mijn lichaam en geest zeiden letterlijk, STOP! En toen, moest ik gaan luisteren, knopen doorhakken, uit mijn comfortzone stappen, maar vooral, keihard aan mezelf werken.

Tijdens deze burn-out fase heb ik kennis mogen maken met massages, als cadeautje gaf ik mezelf een cursus ontspanningsmassage. Wat me daar opviel was dat ik het masseren veel ontspannender vond dan het zelf gemasseerd worden. Hier ontstond mijn nieuwe passie, mijn handen deden wat ze moesten doen en ik hakte de knoop door. Van de ene cursus volgde de andere, alleen gericht op 1 doel. Mensen helpen hun leven gelukkiger te maken.

De opleiding heb ik afgerond met een zeer positief resultaat in 2017. 

Nadat ik 2 jaar mensen heb mogen helpen besloot ik een stapje verder te gaan, de Chinese geneeskunde boeide me al erg lang, dus ik besloot een opleiding te gaan volgen in acupunctuur. Wanneer alles goed verloopt, mag ik me in juni 2022 acupuncturist noemen. Tijdens mijn behandelingen zal ik ook gebruik maken van de Chinese geneeskunde, want inmiddels heb ik al flink wat kennis mogen op doen.

Tijdens mijn behandelingen zul je merken dat ik naast masseren ook een stukje coaching meeneem. Doordat ik erg gevoelig ben, kan ik me ontzettend goed in je verplaatsen en voel ik aan wat wel en niet goed is. De ene klacht, is de andere niet. Iedere persoon is uniek, ook jij bent uniek. 

Nu even genoeg over mij. Wat ik je het meest gun is een leven zonder klachten, maar weet dat je er even bij moet stilstaan. Dit gaan we samen doen, samen duiken we in de klacht en zoeken we voor jou de juiste oplossing.

Ik ben pas tevreden wanneer jij tevreden bent. Hetgeen me het meest gelukkig maakt, is de ‘big smile’ op je gezicht wanneer je de praktijk verlaat. Het is mijn doel, maar inmiddels ook mijn missie, om jou klachtenvrij te krijgen. Na iedere behandeling zul je merken dat de pijn verder wegzakt, je steeds verder tot je eigen klachtenvrije kern komt.

Lieve groetjes,
Release & Heal, laat los en genees!

 

Denise Sour